KIRIKKALE / MERKEZ - Kırıkkale Güzel Sanatlar Lisesi

Nis

Edebiyat tarihinde hiçbir şiir, İstiklal Marşımız gibi şairinin kaleminden çıkıp bir milletin ortak sesi olmamıştır.

Nice yüzyıllar ülkemizin göklerinde dalgalanacak al bayrağımıza bu hafta Kırıkkale Güzel Sanatlar Lisesi öğrencimiz Abdulsamet Atmaca, bağlamasıyla eşlik ediyor.

Mrt

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Hayırsever  iş insanımız Sayın Hamza ÇİNKAYA  okulumuzdaki bir grup öğrenciye  iftar yemeği verdi.

Mrt

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Okulumuzda coşku ile kutlandı.

Çanakkale'de yazılan destanın ışığında, milletimizin birlik ve beraberliğinin önemini bir kez daha hatırlıyoruz. 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yılında, şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

Mrt

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 12 Mart 1921 gününde İstiklal Marşı'nı ulusal marş kabul ederek, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda önemli bir adım atmıştır. İstiklâl Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ulusal marş olarak kabul edilişinin 103.  yıldönümünde, başta Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, Meclis üyelerini ve değerli şair Mehmet Akif Ersoy'u saygıyla anıyoruz.

24 Kasım öğretmenler günü kutlaması

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü 85. ölüm yıl dönümünde  andık.

Cumhuriyetin 100. yılı okulumuzda coşkuyla kutlandı.

Eyl

Kırıkkale lisesi Gülbeyaz Anadolu lisesi Mehmet Akif Ersoy Anadolu lisesi okul tanıtım ve yetenek sınavına başvuru için programlar okulumuz öğrencileri ve öğretmenleri tarafından düzenlenmiştir.

Ziyaret edilen okullarda bizleri ağırlayan hocalarımıza teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuz Piyano öğretmenleri Birgül ERCAN, Melike KOÇYİĞİT ve Elmas AKÇAY yönetiminde öğrencilerimizce deprem bölgesinde ytirdiğimiz canların anısına piyano dinletisi düzenledik.

Ock

Milli Savunma Üniversitesi Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu Müdürlüğünce okulumuzda tanıtım faaliyeti icra edilmiştir.

Haz

Milli Eğitim Bakanlığının " Güzel Sanatlar Lisesi  Öğrencileri Okullarla Buluşuyor" projesi kapsamında, ilimizde 6 ortaokul belirlenmiş ve bu okulların müzik ve resim alanlarına ilgi duyan öğrencileri tespit edilerek, öğrencilerin salgın süresince sanatla buluşmaları sağlanmıştır.